ArchitectEnergos resultaten

Commando

Locatie

Toon resultaten

Architectuur > Energos

In de categorie Resultaat van de Energos projecteigenschappen vind je grafische en numerieke resultaten van de energie-analyse.

Deze resultaten zijn gebaseerd op het geselecteerde aftoetsingskader, dat het bereik van de resultatengrafiek en de drempelwaarden bepaalt. De resultatenbalk geeft aan in welke mate de energie-eisen worden nageleefd, indien dit door het aftoetsingskader wordt ondersteund. Het gekozen aftoetsingskader bepaalt of de numerieke resultaten in het rood (onvoldoende) of groen (voldoende) worden weergegeven in de categorie ‘Resultaat - Gedetailleerd’

De resultatenbalk vind je in het rechterpaneel van de categorieën in de Energos projecteigenschappen. Deze resultatenbalk geeft de energieanalyseresultaten van het geselecteerde onderdeel weer aan de hand van kleuren en waarden. Het verband tussen de kleur en de aangegeven waarde hangt af van het gekozen aftoetsingskader. Als je geen aftoetsingskader selecteerde, wordt hiervoor een standaardversie gebruikt. In de categorie Resultaat kan je een overzicht zien van gedetailleerde resultatenmeters met de huidige berekende waarden.

Om snel de resultaten te bekijken:

Selecteer het commando. Met dit commando wordt de categorie Resultaten van het dialoogvenster 'Energos projecteigenschappen' geopend.

Results.png 

Veld

Omschrijving

Overzicht

Dit tabblad bevat een gedetailleerde resultatenbalk voor: de totale energieprestatie (energiebehoefte en - opwekking), de gebouwschil, de technieken, de CO2-uitstoot en de plaatselijke energieopwekking.

Schildelen

Dit tabblad bevat bovenaan een referentiebalk voor de energieperformantie van de gebouwschil. Daaronder zie je aparte resultatenbalken voor de verschillende schildelen (daken, muren, ramen/deuren, vloeren, koudebruggen en andere).

Gedetailleerd

Dit tabblad geeft de huidig berekende waarden weer. Groene waarden wijzen op een naleving van de energie-eisen, rode waarden duiden op een tekortkoming wat betreft de naleving van de normen. Zwarte waarden zijn waarden die niet onderworpen werden aan een aftoetsingskader.

Energoslabels plaatsen in de tekening

Energos resultaten exporteren

Geavanceerde energieanalyse

Eenvoudige energieanalyse

Energos

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.